A passion for coffee

Van koffie wordt genoten over de hele wereld. Het is cultuurgoed, vol levensvreugde. De vraag: ‘Zullen wij ergens afspreken voor een kop koffie?’ kan het begin zijn van een prachtige vriendschap of een nieuwe liefde.

Met de koffie volautomaten van NIVONA kunt u uw favoriete koffie individueel bereiden. Of u meer traditioneel of trendy bent, espresso-drinker of een melkschuim liefhebber – binnen de vijf series van de NIVONA-machines vindt U beslist uw favoriete model.

Geschiedenis

Het merk NIVONA was aanvankelijk eerst alleen een idee. De oprichters Peter Wildner, Thomas Meier en Hans Errmann werkten alle drie bij een grote, bekende fabrikant in huishoudelijke apparaten en waren niet tevreden. De koffie volautomaten werden toen alleen gefabriceerd door Zwitsers of Italianen. Dat wilden zij veranderen.

Met meer dan een jaar voorwerk hebben zij hun idee en visie in het jaar 2005 omgezet en het merk NIVONA in het leven geroepen. Het sympathieke alternatief t.o.v. de bekende koffiemachines: schitterende, eerste klas kwaliteit voor een eerlijke prijs. Lange levensduur en met een elegant design. Gemakkelijk te bedienen en schoon te maken. Zij hebben daarbij ieder onderdeel precies gekozen, verder ontwikkeld en altijd weer verbeterd. Daarna hebben zij de vakhandel kennis laten maken met de apparaten.

Betere smaak, meer aroma

Achter onze heerlijke koffie gaat een systeem schuil: de koffie uit een pistonmachine komt nu ook uit een volautomaat met ons Aromatica systeem en het nieuwe Aroma Balance systeem. Met deze technieken geven de bonen hun beste aroma. 

Alle onze koffie volautomaten zijn met technische snufjes uitgevoerd welke enig zijn in hun soort. Wie zijn technische kennis wil vergroten geven wij onderstaand een verklaring hoe één en ander funktionneert.

Het NIVONA aromatica systeem. Koffie aroma per boon

Het nieuwe Aroma Balance systeem: een upgrade voor de koffieliefhebber

Fijne nuances: 3 Aromaprofielen per koffiesoort