Mooie vormgeving, hoogwaardige materialen en eenvoudige bediening. Na de update bieden de machines uit de 8 serie pure luxe; het NIVONA Aroma Balance System haalt nu nog meer aroma uit uw koffiebonen en zorgt daarmee voor een nog betere smaak. Nieuwe toevoegingen zijazijn de schakelbare grootte in het display en de Cappuccino Connaisseur. Met innovatieve Zwitserse techniek garandeert NIVONA het hoogste bedieningscomfort. Het enige dat een keuze tussen de 859, 842 of 841 lastig maakt is de kleur.

Aromatic systeem

De ingebouwde koffiemolen met kegelmaal werk uit gehard staal van de CafeRomatica maalt de koffiebonen volgens individuele instelling. De gemalen koffie valt gedoseerd in de zetkamer.

De gemalen koffie wordt in de zetkamer tezamen geperst.

Nu wordt heet water van (bijna 100 °C) opgepompt. Door de waterdruk vergroot de zetkamer zich – mogelijk gemaakt door het verende deksel van de zetkamer. Water en gemalen koffie vermengen zich en uit de koffie worden meer heerlijke Aroma stoffen onttrokken.Het resultaat: heerlijke smaak- Passie voor koffie.

Barista in the box

Barista_box_1000_1000_HomepageBij NIVONA zijn we met een klein toegewijd team van creatieve geesten, Ingenieurs en koffi e liefhebbers, die één doel hebben: Wij willen hoogwaardige koffi e volautomaten fabriceren van hoog niveau. Met deze volautomaten heerlijke, aromatische koffi especialiteiten bereiden, alsof deze door een Barista zijn bereid!

Met het unieke Aroma Balance Systeem komen wij zeer dicht in de buurt van een pistonmachine. Daarom hebben wij dit ‘Barista in a box’ genoemd. Door middel van één druk op de knop kunt U uit iedere koffi eboon gevarieerde smaaknuances en dus meer aroma onttrekken. Koffi ecultuur – Made in Germany.

De onderscheidende factoren zijn de pompdruk van 15 bar en de doorloopsnelheid van het water door de zetgroep. Daardoor kunnen andere en meer natuurlijke bestanddelen uit de vers gemalen koffi e vrijgemaakt worden. Met onze Café Milano en de instelling ‘Café Crème’ (bijvoorbeeld met de NICR 788) ontstaan de volgende smaakprofi elen.

Dynamic: Fijne zuren, licht fruitig en aangenaam van smaak
Constant: Een bitterzoete toon met een kruidige, volle smaak
Intense: Krachtig, kruidig met veel body en een duidelijke bittere toon.