Aromatic systeem

De ingebouwde koffiemolen met kegelmaal werk uit gehard staal van de CafeRomatica maalt de koffiebonen volgens individuele instelling. De gemalen koffie valt gedoseerd in de zetkamer.

De gemalen koffie wordt in de zetkamer tezamen geperst.

Nu wordt heet water van (bijna 100 °C) opgepompt. Door de waterdruk vergroot de zetkamer zich – mogelijk gemaakt door het verende deksel van de zetkamer. Water en gemalen koffie vermengen zich en uit de koffie worden meer heerlijke Aroma stoffen onttrokken.Het resultaat: heerlijke smaak- Passie voor koffie.

Barista in the box

Barista_box_1000_1000_HomepageBij NIVONA zijn we met een klein toegewijd team van creatieve geesten, Ingenieurs en koffi e liefhebbers, die één doel hebben: Wij willen hoogwaardige koffi e volautomaten fabriceren van hoog niveau. Met deze volautomaten heerlijke, aromatische koffi especialiteiten bereiden, alsof deze door een Barista zijn bereid!

Met het unieke Aroma Balance Systeem komen wij zeer dicht in de buurt van een pistonmachine. Daarom hebben wij dit ‘Barista in a box’ genoemd. Door middel van één druk op de knop kunt U uit iedere koffi eboon gevarieerde smaaknuances en dus meer aroma onttrekken. Koffi ecultuur – Made in Germany.

De onderscheidende factoren zijn de pompdruk van 15 bar en de doorloopsnelheid van het water door de zetgroep. Daardoor kunnen andere en meer natuurlijke bestanddelen uit de vers gemalen koffi e vrijgemaakt worden. Met onze Café Milano en de instelling ‘Café Crème’ (bijvoorbeeld met de NICR 788) ontstaan de volgende smaakprofi elen.

Dynamic: Fijne zuren, licht fruitig en aangenaam van smaak
Constant: Een bitterzoete toon met een kruidige, volle smaak
Intense: Krachtig, kruidig met veel body en een duidelijke bittere toon.

3 Aromaprofielen

Illu_Tassen_ABS.inddU kunt het zich zeker voorstellen: Niet met iedere bonensoort kunt U een fantastische Espresso of koffie zetten. Maar met goede bonen en de juiste wijze van roosteren, neemt uw NIVONA de rest over en zorgt voor het juiste succes.  

U stelt de één na de andere Aromaprofiel in en vergelijkt de resultaten. Afhankelijk van soort en de wijze van roosteren (lichte,gemiddeld,donkere branding, Arabica/Robusta, zuurhoudend/zuurarm) vervult vele van uw smakelijke mogelijkheden.

De smaak is altijd een andere: Met de keuze van de processen dynamisch, constant of intens is de koffie van ietsje zurig, gemiddeld tot licht en aangenaam bitter- altijd afhankelijk van de soort bonen en branding.

Het nieuwe Aroma Balance Systeem imiteert, wat anders alleen Barista kunnen. De druk varïeert met de doorloopsnelheid en de duur, waarmede het water in de vers gemalen koffie verblijft. Met kostbare test hebben we drie profielen ontwikkeld, die met slecht één soort bonen een veelvoud van smaken geeft.

De 3 aromaprofielen Dynamisch, constant en intens zijn ingebouwd in de Caferaomtica  modellen van de 7 serie 788, 778 en 768. Zij onderscheiden zich bij de verschillende standen in hun specifieke zetprocessen. Zo bereikt U met één bonensoort verschillende smaakvarianten van fruitig en zurig tot nootachtig tot duidelijk bitter.

NIEUW:  koffiezetten op afstand

NICR 758 Detail (6)Nog meer genot en komfort: Met de nieuwe NIVONA-App zijn de belangrijkste mogelijkheden van uw NIVONA apparaat over Bluetooth regelbaar. U kunt uw koffie-volautomaat heel gemakkelijk met uw smartphone bedienen. U kiest heel eenvoudig uw lievelingskoffie, wisselt de instelling en start het koffiezetten. De NIVONA-App onthoudt een eenvoudige korte instruktie gedurende de eerste koffie- bereid met de 7-serie. Bovendien geeft de app nog vele tips en foefjes voor perfecte koffie en melkschuim.

Download nu in de Apple AppStore of in de Google playstore