Het merk SynchroSound bestaat uit een reeks door Johan van Stijn ontwikkelde onderwaterluidsprekers (waterdichte transducer luidsprekers) met bij behorende randapparatuur. Door een unieke constructie hebben de SynchroSound Aqua transducer luidsprekers een zeer hoog rendement met een lage vervorming.  SynchroSound Aqua IIB  50Watt en 60watt zijn dan ook erg gewaardeerde systemen van Synchroonzwemmers en voor duikinstructies in zwembaden/duiktorens.

Maar naast het “gewone” gebruik in de zwembaden kwamen er ook steeds meer aanvragen uit andere soms onverwachte disciplines bij. Bij de Musical voorstellingen van Vis à Vis vond een groot deel van de voorbereidingen tijdens de voorstellingen onderwater plaats en werden tot volle tevredenheid de signalen en instructie’s d.m.v. een SynchroSoundsysteem gegeven aan de mensen onder het wateroppervlakte. Ook Shakira en Beyoncé hebben hun eigen muziek tijdens de onderwater opname van de muziekclips via een SynchroSoundsysteem mogen beluisteren. Maar ook Katja Schuurman kreeg bij haar programma Katja’s Bodyscan, tijdens onderwater opnamen instructies via een SynchroSound systeem.
De ontwikkeling van deze waterdichte transducer luidsprekers heeft sinds het eind van 2017 ook de aandacht gekregen van de professionele gebruikers. De ontwikkeling heeft dan ook niet stil gestaan en er zijn in 2018 een aantal professionele onderwaterluidsprekers ontwikkeld. Hierbij wordt heel goed gekeken en geluisterd naar de juiste specifieke doelstellingen en wensen voor het gebruik. Zo zijn er speciale units ontwikkeld voor het weren van vissen in bepaalde gebieden (denk hierbij aan aanzuiging van koelwater of het weg houden van vissen uit een droogdok) Maar ook het onderzoek van marine biologie heeft natuurlijk speciale wensen met betrekking tot het frequentie bereik en de kwaliteit van het geluid. Wij kunnen u dan ook met trots vertellen dat onze nieuwste telg in de Professionele SynchroSound Aqua transducer familie is getest en gecertificeerd door TNO en inmiddels naar volle tevredenheid functioneert bij het wetenschappelijk onderzoek naar de communicatie van onze grootste zoogdieren op onze aarde.

Wat ooit begon met de hulp voor twee nichtjes in het Nederlands Synchroonteam heeft zich ontwikkeld tot de hulp aan en het behoud van ons meest gracieus voortbewegend levende wezens in onze oceanen.

 

Indien u meer informatie wilt kunt u contact met ons opnemen door het contactformulier in te vullen, via Email: synchrosound@vanstijn.nl of bel ons: 0252-413845 .