Illu_Tassen_ABS.indd

U kunt het zich zeker voorstellen: Niet met iedere bonensoort kunt U een fantastische Espresso of koffie zetten. Maar met goede bonen en de juiste wijze van roosteren, neemt uw NIVONA de rest over en zorgt voor het juiste succes.  

U stelt de één na de andere Aromaprofiel in en vergelijkt de resultaten. Afhankelijk van soort en de wijze van roosteren (lichte, gemiddeld, donkere branding, Arabica/Robusta, zuurhoudend/zuurarm) vervult vele van uw smakelijke mogelijkheden.

De smaak is altijd een andere: Met de keuze van de processen dynamisch, constant of intens is de koffie van ietsje zurig, gemiddeld tot licht en aangenaam bitter- altijd afhankelijk van de soort bonen en branding.

Het nieuwe Aroma Balance systeem imiteert, wat anders alleen Barista kunnen. De druk varïeert met de doorloopsnelheid en de duur, waarmede het water in de vers gemalen koffie verblijft. Met kostbare tests hebben we drie profielen ontwikkeld, die met slechts één soort bonen een veelvoud van smaken geeft.

De 3 Aromaprofielen Dynamisch, Constant en Intens zijn ingebouwd in de CafeRomatica1030 en de modellen van de 7 serie 788, 778 en 768. Zij onderscheiden zich bij de verschillende standen in hun specifieke zetprocessen. Zo bereikt U met één bonensoort verschillende smaakvarianten van fruitig en zurig tot nootachtig tot duidelijk bitter.