Het bedrijf
De combinatie van hightech, design, kwaliteit en gebruiksvriendelijkheid is van doorslaggevend belang voor het succes van Loewe. De producten onderscheiden zich door heldere, strakke en elegante vormen die lange tijd hun uitstraling behouden en al meer dan 200 internationale designprijzen hebben gewonnen.

Geschiedenis
In 1923 richtte de broers Sigmund en David L. Loewe Radiofrequenz GmbH op. Hun samenwerking met de jonge fysicus Manfred von Ardenne, leidde tot de uitvinding van een drievoudige buis. Deze werd voor het eerst gebruikt in een Loewe radio ontvanger.
In 1929 startte men met de ontwikkeling van de televisie.
1963 bracht de eerste draagbare televisie op de markt.
In 1998 vormde de Xelos@media de eerste televisie met toegang tot internet en de Spheros, als eerste de flatscreen televisie twee nieuwe mijlpalen in de geschiedenis.
2008 is het jaar van de eerste Smart-TV ter wereld, de Loewe Connect.
In 2010 voert Loewe met de Individual de eerste LED televisie op de markt, waarbij een jaar later de 3D versie wordt geïntroduceerd.

Sindsdien biedt Loewe nuttige innovaties “Made in Germany”: innovaties die echt bruikbaar zijn. Dit betekent ook dat het tijdloos minimalistisch design van Loewe producten elke modegril overleeft en dat de producten lang hun bijzondere waarde behouden. Op deze manier ontstaan de slimst denkbare entertainmentsystemen, die heel eenvoudig in uw leven kunnen worden geïntegreerd.