Met onze Cool Modern Collection voegen we een verrassend nieuwe stijldimensie aan het Bang & Olufsen-assortiment toe. Voor de verrassende look van deze collectie in koperkleur hebben we ons laten inspireren door art-deco design uit het verleden en de levensstijl van nu. De Cool Modern Collection blaast daarmee de voor art-deco kenmerkende symbiose tussen technologie en kunst op een eigentijdse en kleurrijke wijze nieuw leven in.
bang-olufsen-cool-modern-collection

Inspiratie
Parijs, Frankrijk 1925. De Exposition Internationale des Arts Décoratifs et Industriels Modernes markeerde de geboorte van een nieuwe en radicale creatieve stroming, art-deco. Art-deco gaf uitdrukking aan een hernieuwd vertrouwen in de Westerse maatschappij en een grenzeloos optimisme in sociale en technologische vooruitgang. De stroming werd gekenmerkt door het gebruik van een levendige, luxe vormtaal gebaseerd op krachtige kleuren, een gewaagde geometrische belijning, metalen structuren en gaf blijk van een uitmuntend vakmanschap.

Met de introductie van de koperkleur voor onze Cool Modern Collection voegen we op een nooit eerder geziene manier een warme kleur toe aan elektronische lifestyleproducten. Echter, als we de huidige trends op het gebied van interieurdesign en de manier waarop we leven in ogenschouw nemen, is de keuze voor deze kleur op zijn minst relevant te noemen. Want, het kunnen kiezen en aanpassen aan onze wensen is tenslotte dé sleutel om een eigen stempel op onze persoonlijke leefruimte te kunnen drukken.