De BeoPlay M3 is de kleinste lid van de draadloze luidsprekerfamilie. De draadloze luidsprekers voor in huis zijn ontworpen rondom het idee dat geluid in huis een prominente plek moet innemen. De mens moet vooropstaan, niet de technologie. Het draait om het ontwerpen van luidsprekers die om de juiste redenen de aandacht verdienen: een weergaloos geluid, een eenvoudige gebruikersinterface en een ontwerp dat zorgt voor warmte in het interieur.

De architectuur van de Beoplay M3 is gebaseerd op een eenvoudig silhouet. Rondom de ovale vorm lopen oneindige lijnen die de aandacht vestigen op datgene waarmee de Beoplay M3 uitblinkt in zijn eenvoud: de verwisselbare cover waarmee de Beoplay M3 aangepast kan worden aan de stijl van het interieur. De Beoplay M3 wordt geleverd met een cover van een hoogwaardige, akoestisch transparante wolmix – gecreëerd door het bekende Deense textielbedrijf Kvadrat – of een cover van geparelstraald, geanodiseerd aluminium met het herkenbare gatenpatroon van B&O Play.

De Beoplay M3 is ontworpen voor in huis. Het apparaat heeft geen accu. Muzieksignaal komt binnen via bluetooth, vanaf een smartphone of tablet, of via wifi. In dat laatste geval kan muziek naar alle multiroom-luidsprekers van B&O PLAY of van Bang & Olufsen in huis gestreamd worden. Met één intuïtieve app op een smartphone of tablet kunnen alle luidsprekers eenvoudig bediend worden.

De Beoplay M3 bevat één 3,5-inch op maat gemaakte long stroke mid/woofer. De driver is naar voren gericht, waarbij gebruik wordt gemaakt van een akoestische reflector die op basis van luistertests en met de grootst mogelijke precisie werd vormgegeven door de geluidstechnici van Bang & Olufsen. De mid/woofer beslaat de frequenties van de lage tonen tot de middentonen, waardoor een perfecte integratie van de diverse delen van het spectrum ontstaat. De hoge tonen worden verzorgd door een ‘soft dome’ tweeter van hoge kwaliteit die voorzien is van neodymium magneten. Met de positieschakelaar die drie verschillende standen heeft, wordt de geluidsweergave op de daadwerkelijke positie van de luidspreker in de ruimte afgestemd.