De BeoSound Shape is een uniek en schaalbaar draadloos luidsprekersysteem dat op maat kan worden ontworpen. Het levert muziek van hoge kwaliteit en verfraait uw interieur. Het is ontworpen als een modulaire combinatie van zeshoekige vormen die samen een waar kunstwerk vormen dat u zo groot kunt maken als u zelf wilt. Hang ze in uw eigen patroon aan de wand. Het bestaat uit een combinatie van luidsprekers, versterkers en geluidsabsorberende elementen met verschillende patronen, stoffen en kleuren die u kunt combineren.  embargo-milan-beosound-shape-bang-olufsen-design-speakers_dezeen_2364_col_4

Ontworpen met het oog op akoestiek

Geluid is zowel lawaai als muziek. Ze zijn een integraal onderdeel van onze omgeving. Bij het ontwerpen van particuliere of commerciële binnenruimten willen we lawaai elimineren en ruimte maken voor aangename muziek-en audio-ervaringen. Gewoonlijk binnen de beperkingen van conventionele akoestische panelen en hifi-installaties. Maar het is tijd voor een geïntegreerde aanpak: ontwerpen vanuit geluid.

“Het klimaat binnenshuis is ontzettend belangrijk voor ons welzijn. Eén aspect is licht. Een andere factor is luchtkwaliteit. Maar even belangrijk is de akoestiek, omdat deze op zowel fysiek als psychologisch niveau invloed op ons heeft.”

Ontwerper, Øivind Alexander Slaatto

Natuurlijke vormen en talloze variaties

In tegenstelling tot andere luidsprekersystemen is de BeoSound Shape ontworpen om u ultieme creatieve vrijheid te geven. U kunt zelf de gewenste afmetingen, de vorm, de kleuren en zelfs de geluidsprestaties definiëren. Het modulaire elementenconcept achter de BeoSound Shape is gebaseerd op één geometrische vorm: de zeshoek. Elk element dient als luidspreker, versterker of akoestische demper en kan in eindeloze combinaties worden samengesteld voor zowel grote als kleine ruimten.

“De zeshoek is een van de geliefde vormen van de natuur, die te zien is in sneeuwvlokken tot honingraten. Het is ook een logische vorm voorherhalende en uitbreidende structuren. Elke uitkomst is uniek en er zit een gevoel van natuurlijkes choonheid in deze oneindige variaties.”

Ontwerper, Øivind Alexander Slaatto

embargo-milan-beosound-shape-bang-olufsen-design-speakers_dezeen_2364_col_0

Het bedrijf heeft ook een online tool waarmee gebruikers een eigen design in patronen kunnen creëren en geeft advies over het gebruik van de panelen voor het beste akoustische effect.

Een centrale hub verbind alles aan elkaar, waardij het ook mogelijk is om draadloos muziek te streamen Er kan ook gekoppeld worden met andere Bang & Olufsen-producten. Het systeem zal beschikbaar zijn in augustus 2017.

De sprekers zijn onderdeel van een bredere trend naar onopvallende technologie die meer in opkomst is en al reeds gezien bij de beurs in Milaan in april 2017. Vanaf eind augustus verwacht in onze winkel.